The last of us part 2

Detta är ett överlevnadsspel blandat med skräck och äventyr och första delen av spelet var oerhört populärt bland både spelare och kritiker. Spelet kommer lanseras som en tredjepersonsskjutare och är exklusiv till Playstation 4. Precis som i det första spelet måste du ha en spelkonsol från Sony för att spela det och detta är ett svar på exempelvis Microsoft och deras spelserie Gears of War. Den påminner en del asgardian stones. Att spela The last of us känns nästan som att vara med i en film eftersom berättelsen och stämningen är så välgjord. Spelare förväntar sig en liknande upplevelse när det gäller uppföljaren men lanseringsdatumet är ännu inte satt.

Tema och handling

Spelet kommer inte fortsätta direkt där det första tog slut, utan fem år har passerat och du som spelare kommer styra huvudkaraktären Ellie. Du kan redan nu titta på två olika trailers som släppts och dessa finns exempelvis på YouTube. Handlingen och temat går ut på att du ska överleva i en postapokalyptisk värld som är fylld utav zombieliknande varelser, vilka försöker döda din karaktär. Du måste göra allt i din makt för att hålla dig vid liv och det är här spelarna möter sina största utmaningar. Det är även viktigt att du inte slösar på de få resurser du har.

Kritik mot spelet

Spelet har redan hunnit få kritik enbart av det lilla material som finns tillgängligt via speltrailers och det baseras i huvudsak på åsikter om spelets våldsamhet. Jim Ryan som är VD för Sony Interactive Entertainment Europe svarade på kritiken och meddelade att det är ett spel som är gjort av vuxna, för en vuxen publik. Spelet har även fått mycket positiv kritik och det rör områden som fiendernas AI, grafiska detaljer och själva striderna i spelet. Detta är en speltitel som väldigt många väntar på och det kommer garanterat sälja ordentligt när det väl släpps. Tyvärr lanseras spelet enbart för Playstation 4.