Red Dead Redemption 2

Spelet Red Dead Redemption 2 är uppföljaren till det populära spelet som skapades av Rockstar Games. Det nya actionäventyret lanserades 26 oktober 2018 och blev ett av de största spelsläppen för året. Spelet lanserades enbart till Xbox One och Playstation 4 till en början men förmodligen kommer en PC-version lanseras senare. Detta brukar vara praxis när det gäller Rockstar Games.

Spelutvecklaren Rockstar Games har släppt flera populära speltitlar under årens lopp och de har ofta kritiserats och hyllats på samma gång. Vissa kritiker anser att deras spel är för våldsamma, medan andra tycker de är nytänkande och rebelliska. Red Dead Redemption 2 är deras nyaste tillskott på spelmarknaden och av allt att döma är det lika våldsamt som föregångaren.

Handling

Spelet går ut på att du styr en cowboy i vilda västern och eftersom spelet är en så kallad sandbox kan du göra nästan vad som helst och lite till i spelvärlden. Det är en öppen spelvärld där du kan interagera med olika karaktärer som du möter medan du strosar omkring och rider runt på din häst. Självklart kan du även skjuta med revolvrar.

Vad gör spelet så hajpat?

En av anledningarna till att spelet har blivit så hajpat är att spelutvecklaren heter Rockstar Games. Deras spel är nästintill alltid bra och har timtals av innehåll att ta del av. Deras sätt att berätta en historia påminner om en bra film och karaktärerna i spelen är ofta gestaltade av riktiga skådespelare, rösterna likaså. Konversationerna i spelet glänser verkligen jämfört med andra spel.

Sammanfattning

Red Dead Redemption 2 är ett actionäventyr som spås bli lika populär som dess föregångare. Om så är fallet finns det en hel del eventuella kategorier att bli nominerad till när nästa Game Awards sätter igång. Det enda negativa att säga är att spelet inte finns tillgängligt till datorer ännu och att du måste ha en spelkonsol för att spela det.