Days Gone

Days Gone är ett actionspäckat spel för PS4 som släpps i april år 2019. Spelet är utvecklat av SIE Bend Studio and publicerat av Sony Interactive Entertainment. Days Gone utspelar sig i en postapokalyptisk värld där den största delen av världens befolkning har dött på grund av en smitta.

Historien utspelar sig cirka två år efter att smittan har utplånat 90 % av människorna på jorden men några finns kvar och de är inte helt ensamma. De måste dela världen med blodtörstiga, livsfarliga zombies som vill åt människokött. Det finns även ett och annat smittat djur som utgör en risk.

Huvudkaraktären

Detta är ett tredjepersonsskjutarspel och som spelare kontrollerar du Deacon St. John. Deacon är en före detta kriminell man som nu driver runt och försöker försörja sig och överleva på olika sätt, bland annat genom att vara prisjägare. Han har dock mycket att se upp för i den här otrygga världen.

Deacon tvingas slåss mot zombies, även kallade ”freakers”, samt mot vargar och björnar som även de är oerhört obehagliga. Det är hela tiden en kamp för överlevnad i den här ogästvänliga postapokalyptiska världen. När mörkret faller på blir farorna allt mer påtagliga och det är då den svåraste delen i spelet utspelar sig.

Fordon och vapen

För att ta sig fram genom landskapet finns det fordon som exempelvis motorcyklar och liknande. Det dyker även upp andra vanliga människor som alla försöker anpassa sig till den här nya världen där nöden inte har någon lag. Deacon håller sig till vägarna och tycker inte om skogen särskilt mycket.

Som vapen har han bland annat möjligheten att gå in i stealth-mode, vilket innebär att karaktären i spelet kan bli osynlig och inte beröras av det som sker runt omkring. Som vapen har du olika former av skjutvapen. Du kan även i viss mån tillverka dina egna vapen i det här spelet.